WRITE TO US / ESCRÍBENOS

Enter your email address and message and submit. We'll get back to you as soon as possible. 

Introduce tu correo electrónico y mensaje, y pulsa Submit / Enviar. Nos pondremos en contacto contigo lo antes posible. 

24 Calle de Pizarro
Madrid, Comunidad de Madrid, 28004
Spain

+34 91 559 6546

Wonder Ponder, Visual Philosophy for Children, is an imprint specialising in products for fun and engaging thinking. This website provides accompanying material to our Wonder Ponder boxes, including guides for children, parents and mediators, ideas for wonderpondering and fun games and activities. It is also a platform for sharing your very own Wonder Ponder content and ideas.

Bloc

Wonder Ponder: què va passar el 2017 i què ens espera al 2018. Gràcies per acompanyar-nos!

Raquel Martínez

2017 va ser un any en cert sentit "silenciós" en Wonder Ponder, si ens mirem amb la lupa d'un mercat editorial on l'activitat es mesura a cop de novetats.

Cap títol nou: Uiiii!

Tres anys i només tres llibres: Uiiii!! (Que les persones impacients no tinguin por, hi ha notícies per a elles al final d'aquesta entrada).

Però si ens acostem una miqueta, mirem amb altres vidres i parem atenció, veiem de quantes formes diferents es pot mesurar l'activitat, el ritme i el compàs.

En 2017, vam tenir nous aterratges.

A principis d'any, a Wonder Ponder va arribar la notícia que l'Editorial Sexto Piso es llançaria a editar Wonder Ponder per a Mèxic i Colòmbia. Finalment va sortir al novembre, coincidint amb la visita de les tres integrants de l'equip a Mèxic.

 

També ens complau enormement anunciar la publicació de Món cruel al Brasil, a la col·lecció Boitatá de l'editorial Boitempo. Molt, molt felices.  

A Corea del Sud, de la mà de Marubol, que ja va tenir la seva estrena wonderponderiana el 2016 amb la seva edició de la versió coreana de Món cruel, va arribar també l'edició coreana de Jo, persona.

Al maig, vam viatjar a Argentina, on vam participar a la Fira del Llibre de Buenos Aires; a Xile on la nostra autora Ellen Duthie va donar una conferència a la Universitat Catòlica i xerrades amb bibliotecaris i mediadors; i a Uruguai, on vam participar en l'acte de llançament de Ludosóficos a més d'impartir un taller per a nens amb ells.

 

Vam participar al congrés del ICPIC (International Council for Philosophical Inquiry with Children) a Madrid.

 

TAmbé vam tenir el plaer d’organitzar el nostre propi primer Curs Internacional de Filosofia Literatura i Infància (Flai) a Albarracín a Terol (Espanya).

Al novembre, vam participar a la Fira Internacional de Literatura Infantil i Juvenil a Mèxic.

Durant la nostra visita a Mèxic:

1. Vam donar una conferència al Seminari Internacional de Foment a la Lectura de la FILIJ:

2. Vam fer un taller de 8 hores en el marc de la FILIJ, on vam explorar els títols de Wonder Ponder, el procés de treball que hi ha darrere i les peculiaritats de crear imatges per pensar.

3. Vam presentar el llibre Món cruel a la Biblioteca Vasconcelos, amb ajuda d'Adolfo Córdova i l'editor de Sexto piso, Diego Rabasa.  

4. Vam tenir una reunió molt interessant amb vista a projectar coses boniques i interessants per a la nostra propera visita a Mèxic.

5. Vam tenir una cobertura de premsa brutal, tant en premsa escrita i blocs especialitzats com en ràdio i televisió.

5. Dos de nosaltres vam anar també a la FIL a Guadalajara, on, entre moltes altres coses, vam tenir l'oportunitat de entrevistar-nos amb diverses persones interessants per a un projecte que llançarem d’aquí a poc (recordin que "d’aquí a poc" pot ser en temps wonderponderià, que no necessàriament es correspon amb el temps de mercat).

També a Mèxic, vam celebrar la graduació del primer Diplomat en Filosofia per a Nens organitzat pel Centre Thinkers a la ciutat mexicana de Querétaro, amb el suport de Wonder Ponder.

A Espanya, també vam donar diverses conferències i vam participar en taules rodones diverses i tallers amb nens i amb famílies a Saragossa, Gernika, València, Àvila i Madrid.

Vam fer diversos cursos intensius sobre diàleg filosòfic i literatura infantil, i sobre l'ús de la pregunta i el diàleg a l'aula, i unes poques coses més.

Durant tot l'any, vam donar unes 20-30 entrevistes a la televisió, ràdio i premsa escrita a Espanya, Mèxic, Argentina, Uruguai i Xile.

I per descomptat, seguim treballant dia a dia en els nostres pròxims títols i projectes editorials. La nostra recerca per a cada títol és llarga i detallada amb lectures filosòfiques i reflexions al voltant de cada tema dins del nostre equip de filòsofa-il·lustradora-editora. Per portar a terme cadascuna de les capses, portem a terme tallers amb nens i nenes de variades edats on explorem i produïm imatges per fer pensar, també fem tallers amb adults on analitzem i pensem com han de ser les imatges i els materials per convidar a pensar a nens (i no tan nens). I seguim!

 

    ¡Notícies pel 2018!

 

Pel 2018, tenim molts plans i moltes notícies, algunes de les quals podem anunciar ja i altres per a les quals caldrà esperar.

¡Alemanya! Per fi podem anunciar que l'any 2018 es publicarà a Alemanya el primer títol de la nostra sèrie de Filosofia visual per a nens. Estem molt emocionades que sigui amb l'editorial Moritz Verlag,amb l'editor Markus Weber, un veritable monstre de l'edició per a nens a Alemanya. La primera editorial europea que s'atreveix. Li seguiran més? Això esperem!

També, si tot va bé, hi haurà nova edició de FLAI. Més detalls pròximament.

I pels impacients: 'Hi haurà nou llibre! "PESSIGA’M", el nou títol de la nostra sèrie de Filosofia visual per nen de Wonder Ponder, convidarà lectors de totes les edats a mirar i pensar sobre realitat, imaginació i somni: Què ha de tenir alguna cosa perquè sigui real? Com podem saber si el que veiem és real? És possible que els nostres ulls ens menteixin? Seria possible que estiguéssim vivint un gran somni i que tot el que coneixem i hem viscut i estem vivint forma part d'aquest somni? A vegades la realitat ens l'expliquen altres persones. Com podem saber de quins testimonis ens podem fiar i quins testimonis hem de posar en dubte? Si poguéssim triar entre una vida virtual perfecta i una vida real imperfecta, quina triaríem i per què? Quins dels nostres sentits són més fiables? És possible que alguna cosa "de mentida" es converteixi en alguna cosa "de veritat"? Com? Com podem saber amb seguretat que els nostres records són reals? I molt més!

I a més ... tatxan! Si tot va bé, no serà l'únic llibre! De moment no podem dir més, però aviat hi haurà sorpresa wonderponderiana. Ens morim de ganes de poder explicar-ho tot, però caldrà esperar una miqueta més.

De moment, us deixem amb un esbós de Daniela Martagón, realitzat com a part del treball de recerca per Pessiga’m.